עדויות מנהלים שעברו את הקורס שלנו
אודי גביש
Area Manger
F28, Intel
הניסיון הניהולי הראשון שלי היה בצבא. הרבה מאיתנו החלו את הקריירה הניהולית בצורה דומה, סגנון ניהולי מאוד ברור בו המפקד נמצא כמעט בכל צומת החלטה ומכוון אותה לפי הנהלים. כיום אני מנהל כחמש עשרה שנים, תחילה קראתי לעצמי מנהל צוות ואכן ניהלתי את הקבוצה להצליח במשימות ולהביא תוצאות, שמרתי על כבוד האדם ואוירה טובה ונראה שעם כל האתגרים אני מצליח לשמור על כולם ולעמוד בכל משימה.
לקורס אימון יצאתי פשוט ככה סתם, היה קורס מבוא, היו מקומות פנויים, נשמע לי נחמד להיות שלושה ימים בקורס חוויתי והאמת שגם הייתי סקרן. הקורס עבר די מהר, ולמדתי לא מעט. החלטתי להמשיך הלאה וללמוד את כל תוכנית ההכשרה למאמנים והשינוי החל להגיע, תחילה זה התחולל בפנים כי הדבר בראשון אותו למדתי היה להקשיב. נשמע מוזר אבל כל כך לא טריוויאלי, פתאום הבנתי שכשאני מקשיב לא רק שאני מחליט ממקום אחר אני גם נותן מנוחה לעצמי מהריצה המטורפת לקבל החלטות בזמנים ששוברים שיאים וגם זה שמולי לא רק פולט נתונים אלא ממש מספר לי סיפור אמיתי. ההתפתחות המשיכה ומעבר לפיתוח העצמי התחלתי להשתמש בצורה מובנית באימון כדרך ניהול, התחלתי להחזיר את הכדור לאדם שמולי, לשאול לרצונו כיצד לבצע את הדברים, לא התפשרתי על שום מטרה ומבחינתי כל יעד ומשימה הסתיימו בהצלחה מרובה ובדיוק בזמן אבל הדרך הייתה שונה.
אנשים בתחילה נרתעו משיטת הניהול החדשה שלי. לרוב פשוט חייכתי, קראתי את שפת הגוף והשתמשתי באינטואיציה כדי לשאול את האדם שמולי שאלות שמאתגרות אותו בצד המקצועי ומרימות אותו ואת מעמדו בצד האישי. אט אט הצפת הבעיות בשיחות העבודה ירדה בכמעט 50%, חלק גדול מהבעיות נפתר עוד לפני שהגיע אלי והתחלתי לראות אנשים באים אלי עם רעיונות ואתגרים, האנשים צמחו ואני הרגשתי שאני צומח יחד איתם, הוצאתי פחות אנרגיה על ניהול משימות והיה לי זמן לחשוב על חזון לצוות ואיך להפוך את האנשים שלי לגדולים ומשפיעים. העבודה נעשתה יצירתית
יותר וההטרוגניות של הצוות והאנשים באה לידי ביטוי בכל פעולה.
התאהבתי בניהול אנשים, גדלתי והתחלתי לנהל מנהלים. יש לי זכות לגדל אותם, לגדל מהנדסים וטכנאים, אנשים חזקים שמביאים את כל עצמם לכל פעולה ומשימה, אנשים שנותנים כבוד לאדם כמכלול ויודעים שכל איש הוא יקום גדול ומוכשר שאם רק יתנו לו יהפוך את העולם.
טומי קוויט
מאמן ו-CoFounder
WeChange
אחד הכלים החשובים שלנו ב-weChange הוא לאמן מנהלים להיות המאמנים של הארגון. הניסיון שלנו מראה שמנהלים שמצליחים לייצר שינויים אמיתיים הם לאו דווקא אלו “שיודעים” או “אלו שיש להם ניסיון” אלא אלו שעוזרים לאנשים שלהם להתגבר על ההתנגדות לשינוי ממקום שמכבד ומקבל את ההתנגדות שלהם. במובן הזה, “הם יושבים ליד העובדים” ולא “מול העובדים”. יש בעינינו קשר ישיר בין גישה שמכבדת את האדם ולא מקטינה אותו לצמיחה ארגונית.
כשאנחנו עובדים עם קבוצות ומחלקות על הערך של שינוי מתמיד, גילינו שהקבוצות שמצליחות להשתפר לאורך זמן הן אלו שמתאמנות על השיפור באמצעות ניסוי וטעייה והתקדמות הדרגתית. הקבוצות האלה משתמשות בארגז הכלים האימוני: התמקדות בהצלחות הקטנות והבנה של מה איפשר אותן, דפוסי חשיבה של “ארגז חול” שמעודדות ניסוי וטעיה במקום הימנעות מסיכונים, מדידה קבועה של ההתקדמות, ובעיקר שיפור בממדים שחשובים לקבוצה ולא “הונחתו” ע”י ההנהלה.
הגישה האימונית של CTI שמבוססת על עבודה משותפת עם המתאמן ממקום שוויוני, מעצבת מאוד הן את היחסים שלנו עם הלקוחות שלנו והן את מה שהמנהלים שאיתם אנחנו עובדים הופכים להיות עבור הארגון – מנהיגים מאמנים ולא רק “מנהלים”.